Zile…

Posted on

Tricoul larg a cazut de pe umeri, lasandu-i dezgoliti. Umeri insetati dupa buzele ce le iubea demult. Visele  stau scrise cu marker negru pe cei patru pereti ce ii iubeste si uraste. Totul depinde de starea ei de spirit.  Defapt,  sta scris pe o foaie aruncata intr-un colt al camerei, ca de la iubire la ura este un pas minuscul.  Visele-i sunt inchise in colivii. Strange palma si simte granule fine de nisip, uitate acolo din vara trecuta.  De atunci cand obisnuiau sa priveasca impreuna cerul senin de pe o plaja mai libera si singura senzatie ce  ii trezea din visul lor perfect, era aceea cand apa le acoperea ritmic talpile. Valuri. Fluxul clipelor ce nu le  poate sterge din minte. Nici macar nu e sigura ca vrea, dar nu mai are puterea sa adoarma.

Ridica mana in dreptul soarelui care ii tulbura somnul abia dobandit spre dimineata. Soare ce nu-i lasa  visele sa prinda contur in subconstientul ei plin de stres. Stres pe care il elimina pentru 10 minute in  fiecare dimineata. Minute in care ucide cu un zambet sadic pe buze doua tigari si savureaza cateva sute de  mililitri de cafea. Cafea tare.

Se aseaza pe scaunul de la geam, urca picioarele pe pervaz, isi pune ochelarii de soare la ochi si priveste  cerul. Oare de cati ani e nevoie pentru a uite pe cineva care iubesti? E frumos sa cazi in dragoste, dar cel  mai dureros e atunci cand atingi pamantul. Se intreaba ea si isi raspunde tot ea. Isi lasa capul pe spate si  uita lumea, zboara cu aripi grele, de plumb, inchiriate de la un spirit mai aveturier si mai optimist ce l-a  cunoscut ieri seara, in metrou. Ambii au acelasi gust fin pentru literatura. Firele de par atarna libere in  aerul acaparat de fumul de tigara. Cafeaua isi lasa gustul amar pe cerul gurii, cofeina isi face efectul. Da  drumul la muzica, in surdina, deschide cartea proaspat recomandata, ii miroase filele galbene si se pierde  in randurile ei, fara sa vrea sa fie gasita. Gandul zboara la persoana ce a iubit-o si la persoana pe care vrea  sa o iubeasca, spera doar sa-l reintalneasca cand se va intoarce de la servici, maine seara. In acelasi  metrou, sa-i spuna parerea ei despre cartea recomandata de el.

Anunțuri

3 responses »

  1. Pingback: Zile… - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Din ce in ce mai frumos.Te admir pt ceea ce scrii:*

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: